InicioComunicaciónComPolEl Teu Vot: recomanador de vot de cara a les eleccions del...

El Teu Vot: recomanador de vot de cara a les eleccions del #21D

Compartim el primer avançament de dades de ‘El Teu Vot’! (informe versió .PDF)

El Teu Parlament, Ideograma i apps4citizens tornen a posar en marxa El Teu Vot, un recomanador de vot que ajuda a ubicar l’elector entre les diferents candidatures que es presenten a les eleccions del 21D. Es tracta de la segona edició d’un projecte que l’any 2015 va aconseguir recollir més de 40.000 respostes i una notable difusió a mitjans de comunicació i xarxes socials.

L’eina té per objectiu simplificar la identificació del partit més afí a cada usuari/usuària, d’acord amb les seves preferències. Per obtenir la recomanació l’usuari/usuària només ha d’emplenar un formulari breu que, un cop finalitzat, li retornarà els resultats en base a les coincidències amb els programes dels partits. Comença!

Com en la primera edició, la rigurositat metodològica i la independència respecte a partits i institucions públiques seran dues de les senyes d’identitat del projecte, que d’aquesta manera assegura la veracitat dels resultats que mostra als seus usuaris.

 

NIT ELECTORAL A LA FÀBRICA LEHMANN

Com a punt final del projecte, i repetint l’experiència de 2015, els promotors de El Teu Vot organitzaran un acte de seguiment de la nit electoral. En aquesta ocasió, l’esdeveniment tindrà lloc a la Fàbrica Lehmann, a la seu d’Ideograma. En el seu transcurs, es presentaran els primers resultats de l’edició d’enguany i també ens acompanyaran diversos experts i analistes que debatran sobre els possibles resultats de la jornada i els possibles nous escenaris.
A les 19:30h començarem, amb la benvinguda i una presentació dels resultats del projecte El Teu Vot a càrrec d’un servidor i de Jaume Ríos.
A les 20h farem una pausa per seguir en directe les publicacions del sondejos de diversos mitjans i seguidament començarem una taula de debat, moderada per Edgar Rovira, en la que comptarem amb la presència d’en Jorge Galindo, la Máriam-Martínez Bascuñán, el Josep Àngel Guimerà, l’Ana Polol’Ivan Serrano i la Gemma Ubasart.
Cap a les 21h finalitzarem la taula de debat i podrem seguir la nit electoral de forma distesa a través de les diferents pantalles. Durant tota la nit comptarem amb servei de bar.

INSCRIPCIÓ prèvia imprescindible aquí

Enllaços d’interès:
– Chequeos ideológicos: información y movilización electoral (Edgar Rovira)
El auge de las aplicaciones de orientación de voto y su efecto en el comportamiento electoral (Hugo Ferradáns, Politikon)
– El teu vot i la transcendència ideològica del mateix (Ricard Espelt)

Sobre El Teu Vot als mitjans de comunicació:
– «El teu vot», el qüestionari definitiu per sortir de dubtes de cara al 21-D (Sergi Ambudio. Nació Digital, 14.12.2017)
Ja saps quin partit votaràs? Una web fa 25 preguntes clau per sortir de dubtes (ARA, 14.12.2017)
‘El teu vot’, una herramienta contra al prejuicio político de cara al 21-D (La Vanguardia, 14.12.2017)
Un juego para decidir a quién votas (El Periódico, 15.12.2017)
Un qüestionari per decidir el vot per al 21D supera les 70.000 consultes (324.cat, 17.12.2017)
– Prop de 100.000 persones han participat en un qüestionari per decidir el vot del #21D (Diari de Balears, 18.12.2017)
Chequeos ideológicos para decidir el voto (Antoni Gutiérre-Rubí. El País, blog Micropolítica, 19.12.2017)
‘El teu Vot’ a betevé (entrevista a Jaume Ríos. Programa ‘bàsics’ de betevé, 20.12.2017)
– «Un pulso desigual» entre Junqueras y Puigdemont (entrevista a Antoni Gutiérrez-Rubí en Euronews, 20.12.2017)

Altres:
Aplicació Eleccions 21D per a mòbils i tauletes (gencat.cat)

Otros contenidos

La banalidad del lenguaje político

El deterioro de la conversación pública y la banalidad del lenguaje político son dos graves problemas para la cultura democrática. La política ha dejado...

Las mujeres y la extrema derecha

Trump ganó pese a las mujeres. En las últimas elecciones perdió el voto femenino por 8 puntos porcentuales. Entre las menores de 30 años, la...

Obesidad intelectual

Estamos obesos. Henchidos de aparente información. Saturados —como el colesterol malo— de fakes y comiendo compulsivamente imágenes, fragmentos y efervescencias diversas con el scroll de nuestras pantallas. Digestiones...

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.